ANAHATA TRAVELS

BIJZONDERE REIZEN WAAR JE HART VAN OPENT

RISHIKESH RETREAT

HEALTH- HEAL - EXPERIENCE

Ga mee naar de heilige pelgrimsstad Rishikesh, gelegen aan de voet van de indrukwekkende Himalaya en aan de heilige Ganges.
Dit bijzondere 14 daagse retreat zal al je zintuigen, je hart en ziel openen.

Ontdek en ervaar het échte India met al haar oude rituelen en ceremonies, krijg les van een wijze Indiase Himalayan teacher in verschillende vormen van yoga en meditatie. Leer jezelf beter kennen door innerlijk werk op lichamelijk, emotioneel, hart en zielsniveau. Als hoogtepunt maak je een bijzondere pelgrimstocht door de betoverende Himalaya.

Geniet van homemade healthy ayurveda food, ontspan door ayurvedische massages, verblijf in je privékamer en laat je meenemen op deze unieke innerlijke reis, onder leiding van Ruth. Ervaar het kleurrijke en bijzondere India, wanneer we je meenemen op avontuur.

Rishikesh

Deze heilige pelgrimsstad ligt aan de voet van de Himalaya en wordt daarom ook de is de toegangspoort van dit hoogste gebergte ter wereld genoemd. Het is `the place to be` als het gaat om yoga en spiritualiteit. De stad heeft een fijne energie mede door de ligging aan de Ganga en de omringing van mooie groene natuur waarin ook vele wilde dieren zoals olifanten en apen leven.

HEALTH - HEAL - EXPERIENCE


oude rituelen & vuurceremonies - ademwerk - homemade healthy ayurvedic food - natuur -
meditatie op heilige plekken - zonsopgang aan de voet van het Himalaya gebergte - energetic cleansing - delenwerk - yoga & meditatie door een Indiase Himalaya Teacher - Tibetaanse chi gong - innerlijk werk - ayurvedische massage - Pelgrimstocht naar de hoogste Shiva tempel ter wereld - stilte

rhdr

HEALTH

Gezonde en uitgebalanceerde voeding

Je voelt en ervaart het positieve effect dat 14 dagen gezonde voeding, made with love, met je organen, lichaam en systeem doet.

Bewust bewegen en zuivering

Je ervaart wat elke dag bewust bewegen en oefeningen gericht op (energetische) zuivering doet met jou.
Je lijf wordt elke dag soepeler, relaxter en energieker.

Innerlijke rust en ontspanning

Je merkt dat je meer innerlijke rust ervaart omdat je gemakkelijker in je lijf en in ontspanning kunt landen.

HEAL

Verbinding met je hart, geest en ziel

Je voelt en ervaart meer verbinding met je hart, geest en ziel door de trainingen van Ruth en onderwijzingen van de Indiase Himalaya leraar Shailendra.

Stilte ervaren

Je leert naar binnen gaan en de stilte die in jou zit te herkennen, waarderen en deze te omarmen.

Je-ZELF leren kennen

Je leert je-ZELF beter kennen en de delen in jou en waar die behoefte aan hebben. Je leert een meer accepterende houding aan te nemen in wat er gebeurt (in je leven) en hoe je reageert in situaties.

EXPERIENCE

Oude rituelen en ceremonies

Het ervaren van het échte India met al je zintuigen en oude rituelen & (vuur)ceremonies die je hart openen en je een rijker mens zullen maken.

In het hier en nu zijn

Je leert in het hier en nu te zijn en open te staan voor alles wat er is. Te waarderen en te genieten van alle moois dat je ziet en voelt.

Pilgrimstocht in de betoverende Himalaya

Je voelt je eigen kracht, lef, uithoudingsvermogen en spirit terwijl je een indrukwekkende pilgrimtocht maakt naar de hoogste Shiva tempel ter wereld in de betoverende Himalaya.

Programma van deze reis:

Vrijdag 18 oktober t/m 2 november 2024

Reis- en aankomstdag:

Zeker als je de 1e keer naar India reist, is het fijn om dit gezamenlijk te doen. We ontmoeten elkaar op vrijdag 18 oktober in de vertrekhal van de airport waarna we samen naar Delhi vliegen.

Na de landing en aanmelding bij de douane in Delhi, nemen we een luxere taxi om relaxt en comfortabel vervoerd te worden naar het Vedic Centre in Rishikesh. Deze dag nemen we tijd om letterlijk de landen, te rusten en te acclimatiseren na de lange reis.

De eerste avond starten we écht met het retreatprogramma en zijn we meteen getuige van een oud Indiase ceremonie, een vuur puja, geleid door Shailendra. Door samen deel te nemen aan dit bijzondere ritueel, reinig je je lichaam, geest en intellect. Deze ervaring brengt je meteen in India en je voelt de reden waarom je hebt gekozen om mee te gaan.

Mocht je alleen willen reizen naar India, om na deelname aan het retreat nog langer te blijven of door te reizen naar een ander land, dan kan dat. Wij vinden vrijheid om dit te doen belangrijk en helpen je graag met het organiseren van het vervoer.

Dagen van het retreat:

De dagen van het retreat hebben bewust een wisselend karakter, omdat het belangrijk is dat naast innerlijk werk, de dag gestart kan worden met beweging of een experience. Dit vloeiende karkater van het retreat laat je meteen in connectie komen met het thema van in het moment zijn en in overgave kunnen staan.

We beginnen de dag met beweging, zuivering of opladen, door verschillende vormen van yoga, Himalayan ademwerk, Tibetaanse Chi Gong of meditatie. Na dit fijne begin van de dag ontbijten we gezamenlijk en genieten van het uitgebreide & gezonde ayurvedisch eten.

Daarna bestaat het programma uit een verdieping van verschillende thema’s, waarbij we aan de slag gaan met innerlijk werk. Gaan we gezamenlijk op pad en ervaren de experiences of is er ruimte voor vrije tijd. Tussendoor genieten we van een warme lunch en heerlijk avondeten, met liefde klaargemaakt door de familieleden.

Himalayan Pelgrimstocht:

Tijdens het retreat zullen 3 dagen in het teken staan van de pelgrimstocht in de Himalaya, waarin ik jullie meeneem naar een ander deel van de staat Uttrakhand.
Dé plek waar de Himalaya zich bevindt en waar je omringd wordt door de majestueuze bergtoppen van 7000m. Hier maken we een 1-daagse trekking naar de hoogst gelegen Shiva tempel ter wereld en is het vervoer, eten en slaapplek voor je geregeld.

Dag van vertrek:

De laatste dag sluiten we het retreat als groep af door onder andere ervaringen te delen en mee te doen aan het laatste ritueel, de puja, begeleid door Shailendra. Daarnaast heb je tijd om souvenirs te kopen en te ontspannen, voor ons vertrek huiswaarts.

Het verblijf in het Vedic Centre:

We verblijven in het peaceful Vedic Centre, waar ieder een privékamer heeft met een badkamer met westers toilet en douche. Op deze manier heb je de mogelijkheid om je terug te trekken, wanneer je daar behoefte aan hebt.

Dit mooie centrum wordt met liefde gerund door een warme Indiase familie. Ze koken alle maaltijden zelf met lokale producten, waar het kan biologisch en ecologisch. Tevens hebben ze eigen koeien voor de zuivelproducten.

De staat Uttarakhand, waarin Rishikesh ligt, is volledig vegetarisch en er wordt geen alcohol geschonken. Houd hier rekening mee als je producten vanuit thuis wilt meenemen.

Ruth

Initatiefneemster en uitvoering retreat

Ruth is een liefhebber van reizen, het ontdekken, verkennen en ontmoeten van andere culturen en hun rituelen. Liefde voor de natuur, het lokale eten en de verbinding aangaan met de mensen van een land maakt een reis voor haar een ware verrijking. Dat is waar haar hart van opent gaat! Als kind voelde zich als de vrouwelijke Marco Polo en dat gevoel is zeker niet weggegaan. Het is alleen maar sterker geworden!

3 maanden en 2 weken is ze in India geweest. Alleen, maar ook meerdere keren met Monique heeft ze door het land getrokken en geleefd op bepaalde plekken. Rishikesh heeft een speciaal plekje in haar hart, waarnaar ze ook graag terugkeert en waar ze inmiddels Indiase vrienden heeft die uit dit gebied komen.

Ruth is in dit retreat verantwoordelijk voor de inhoud van het programma, de teachings en het gidsen naar de bijzondere experiences (activiteiten). Ze zal je ook begeleiden met het innerlijk werk. Ruth is therapeut met een expertise in delenwerk en coach in haar praktijk Anahata. Tevens is ze fysiotherapeut en yoga-docent opgeleid in Rishikesh. 

Vanuit het verleden heeft ze samengewerkt met lama’s en monniken uit het Tibetaanse instituut in Huy, België en keert ze regelmatig naar India om daar seminars op het gebied van yoga, lichaamswerk, meditatie en zingevende lessen te volgen.

Shailendra

Himalayan Teacher - Master

Shailendra Singh Negi, is geboren en getogen in de heilige stad Rishikesh, aan de oevers van de heilige rivier de Ganga, aan de voet van de Himalaya.

Hij is senior yogaleraar, heeft gestudeerd aan de Shukhdevanand  Yoga and Nature Cure College (Rishiksh) en haalde een postdoctoraal aan de Gurukul Universiteit (Haridwar) in menselijk bewustzijn en yogawetenschappen. Zijn kwalificaties omvatten de klassieke yogatherapie, yogafilosofie, voeding, natuurgeneeskunde en Ayurveda- therapie. In zijn lessen geeft hij ook aandacht aan de Himalayan art & living en die filosofie voel je door het hele centrum. 

De leringen van Shailendra leren ons hoe we kunnen dienen, liefhebben en overgeven. Het doel waarmee hij zijn leerlingen onderwijst is hetzelfde als ieder van ons. Ons helpen om ons innerlijk bewustzijn te ontwaken en stilte te bereiken, zodat we aandachtig in het moment kunnen leven en onszelf kunnen afstemmen op onze innerlijke wereld.

De inhoud van zijn spontane filosofielessen kan niet in boeken worden gelezen, omdat zijn leringen zijn geïntegreerd vanuit zijn eigen persoonlijke ervaring en omdat hij communiceert met wijzen van wie de kennis van generatie op generatie is doorgegeven vanuit de traditionele Vedische geschriften.

Monique

Organisatie en India liefhebber

Monique heeft een speciaal plekje in haar hart voor India. Voor de mensen, de kleding, de rituelen en de prachtige natuur. 

Een aantal jaar geleden besloot ze haar baan op te zeggen en te gaan reizen. Langzaam reizen, je tempo aanpassen en opgaan in de omgeving waar je bent, is waar Monique het gelukkigst van wordt. Geen race langs highlights, maar écht de plek ervaren. Door contact met mensen en door er te zijn, te zien en te beleven.

Nadat ze Ruth leerde kennen, gingen zij samen naar India. Het raakte haar en is haar bijgebleven. Afgelopen zomer is ze terug gegaan naar Jodhpur, Rajasthan om vrijwilligerswerk te doen voor een stichting die vrouwen in afgelegen plattelandsgebieden empowert om voor henzelf en hun gezin te zorgen. Inwonend bij een gezin en werkend met deze vrouwen, gaf een écht inkijkje in het leven in India. 

In haar dagelijks werk komt zij in aanraking met veel culturen en werkt ze cultuur- en traumasensitief.

Als iemand die graag regelt, overzicht heeft en heel praktisch is, is zij verantwoordelijk voor het mede begeleiden van excursies en ervaringen. Je kan bij haar terecht voor al je vragen over praktische zaken en ze wijst je graag waar je de lekkerste chai kunt vinden!

"Sometimes on our path, obsticles arise. But when you dig deep within yourself, you begin to realize that the obstacle only arises to highlight the depth of your own capacity. So the obstacle is pointing to the way. When embracing this fundamental fact of life, our relation to obstacles totally alters. When the relationship to obstacles changes, then there is a inherent fearlessness about the future. The obstacles that arise on the path are only going to reveal a deeper capacity. Your own being."
Anand Mehrotra
Himalayan Master and Teacher from Rishikesh
156cddd9-4302-4587-8c13-de86445e1bde (1)

Ontdek het betoverende India en ga mee op avontuur

Prijs voor deze geweldige 16-daagse reis:

€3150

wat krijg je hiervoor:

-Retreatprogramma: teachings van Ruth, begeleiding op innerlijk werk en guiding van experiences. Wijze lessen en diverse vormen van yoga van Shailendra

-12 nachten in een privé kamer met eigen badkamer in een authentiek & peaceful  Vedic Centre

– 3 daags avontuur met een pelgrimstrekking in de betoverende Himalaya, inclusief vervoer, eten en 2 nachten in een gedeelde slaapkamer

– permit voor de 1 daagse trekking in de Chopta Valley, Uttarakhand

– uitgebreid, gezond en voedzaam ontbijt tijdens het verblijf in het Vedic Centre

– dagelijks een warme Ayurvedische maaltijd voor lunch en avondeten tijdens het verblijf in het Vedic Centre

– maaltijden en drankjes tijdens de georganiseerde experiences

– entrees en donaties tijdens alle experiences 

– Abhyangam: een heerlijke ontspannende ayurvedische massage van het hele lichaam met warme oliën

– Shirodhara: een behandeling met  kruidengeneeskundige olie, die langzaam op het voorhoofd wordt gedruppeld

– 11 experiences in en rondom Rishikesh, waardoor je het échte India leert kennen,

waaronder een zonsopgang bij een heilige, oude tempel op een hoogte van 1676 meter, aan de voet van de Himalaya en

de beleving van het vereren van moeder Ganga, in de pelgrimsstad Haridwar, middels offeren en (vuur)rituelen en

mediteren op verschillende heilige plekken

-vervoer van en naar de airport in Delhi naar het Vedic Centre in Rishikesh

-vervoer in en rondom Rishikesh met de jeep, taxi, tuktuks en bootje

Exclusief:

Vliegticket, Visum , (reis)verzekeringen en eigen drank en eten buiten het programma

Meld je aan!

Na aanmelding neem ik contact met je op. Ik neem uitgebreid de tijd voor je zodat we elkaar beter leren kennen.
Daarnaast vertel ik je meer over het retreat en heb jij de mogelijkheid om al je vragen te stellen.
Bevestiging van deelname en betaling:
Je plek in dit retreat wordt gereserveerd
zodra je betaald hebt.
Betaling verloopt via een overschrijving.
In overleg kan de betaling ook in termijnen voldaan worden.
Previous slide
Next slide
Anahata Travels
Website made by Ruth Pepels